Guideline

Webb
Mail


Sveriges alla klubbar på is

Lägg till din klubb

Klicka på Ishallar i menyn till vänster och sök upp den ishall där ni håller till. Gå till ishallens detaljuppgifter och lägg till dina uppgifter. Det kostar ingenting att vara med. PS Länka gärna från er hemsida till IshallsGuiden.

Sök Klubb

Klubbnamn:

Klubb & infoMärkeWebMail
AC Camelen
Färger: Vit,Grön,Gul Klubb: Athletic Club Camelen AC Camelen bildades 1970 på restaurang Zum Franziskaner. På klubbmärket står det 1971 men det beror på att registrerings-papprena inte kom in i tid. En fördel med det är att vi kan fira klubbens födelsedag två gånger. Namnet Camelen fick vi från jazzklubben Kamelen i Gamla Stan. Och det var inte bara namnet vi lånade utan även jazzklubbens stadgar fick duga

AIK Hockey
Klubbinfo

Alfta GIF Hockey
Alfta GIF Hockey bildades 1947 som en sektion i Alfta GIF som är bildat 1900.

Almtuna IS
Almtuna IS bildades 1932. Från början omfattade föreningen bl a fotboll, bandy och pingis. Ishockeyn togs upp på programmet först 1947. Idag är Almtuna IS en renodlad hockeyförening. Almtuna IS är den mest framgångsrika hockeyföreningen genom tiderna inom Upplands ishockeydistrikt. Utav 59 DM-titlar har Almtuna IS erövrat titeln 28 gånger. Tvåa är IK Sirius med nio titlar. På juniorsidan har Almtuna IS vunnit 20 DM-titlar. Tvåa där är Arlanda HC med åtta titlar. Den största framgång klubben haft är när Almtuna säsongen 62-63 spelade i den högsta serien vilket idag är elitserien. Sejouren i högsta serien blev bara en säsong lång. Man fick lämna högsta serien med minsta möjliga marginal - ett mål skilde dem från att få spela kvar. Almtuna kvalificerade sig för allsvenskan 2001/02 men fick bara spela en säsong då man åkte ur direkt via kval. Man lyckades dock omedelbart ta sig tillbaka till allsvenskan och har spelat där sedan 03/04.

Alvesta SK
Startades 1942.

Apladalens Konståkningsklubb
Apladalens KK bedriver tränings och tävlingsverksamhet. En konståkningsskola, med 10 tillfällen varje termin.

Avesta BK
Ishockeyförening i Avesta

Bajen Fans Hockey Ungdom
Ungdomsverksamheten för Bajen Fans Hockey.

Bajen Fans Ishockeyförening
Bajen Fans Ishockeyförening bildades våren 2008. Bakgrunden till bildandet var att Hammarby IF Ishockeyförening försatts i konkurs för att övergå i Nacka Hockey med tanken att Nacka Hockey ska/skulle träda in i Hammarby IF. Processen drog ut på tiden och pågår fortfarande, och för att inte hockeyn bland Bajensupportrarna under säsongen 2008/2009 skulle vara icke existerande, så beslöt sig supportrar från Bamsingarna och Bajen Fans att starta upp en ny förening – Bajen Fans Ishockeyförening. Framtiden står inte helt klart utstakad än men Bajen Fans Ishockeyförening innebär oavsett vilken väg som framtiden tar, vägen in i framtiden för hockeyn i Bajengemenskapen.

Bele Hockey
Ett ökänt lag som spelar hockey i den beryktade division 4 norra, även kallad Iron League. Bele Hockey har gjort sig kända genom sina tifon och det enorma antalet utvisningsminuter. Bele har haft stor mediabevakning av bland annat TV4, tidningen Café, DN och är efter detta kända i hela landet för sitt spel. Laget hör till topplagen i div 4 Stockholm, mer känt som Iron League. Bele har vid flertalet tillfällen tackat nej till avancemang för spel i div 3.

Bensby Ungdoms- & Fritidsförening (BUFF)
Upptagningsområdet för vårt lag är Bensbyn, Örarna och Brändön med omnejd. Alla pojkar och flickor som känner sig intresserade på att prova på att spela hockey, vara med på vår skridskoskola mm med oss är välkommen att ta kontakt med någon i föreningen. Tveka inte

Björklöven Hockey
Klubbinfo

Black River Shars
Allt började i en tv-soffa någonstans i Mjölby. Eftersom hockeyintresset är mycket stort i kompisgänget så föddes idéen om ett eget hockeylag, där det sociala är viktigare än sportsliga framgångar. Snacket om det nya laget spred sig snabbt och intresset var mycket större än vi hade trott. Vid ett möte i maj bestämdes det att Hockey Föreningen Mjölby (Black River Sharks) skulle bildas. Flera möten senare och ett antal svettiga timmar i spåret var vi äntligen framme vid ispremiär. Vi var vid den här tiden ett bra gäng som bildade en 30-manna trupp ledda av två rutinerade tränare. Flera istimmar, ett antal träningsmatcher och en hel del "teambuildningar" senare är vi ett riktigt sammansvetsat gäng, där alla känner alla och vi är nu redo att gå in i div.4. Detta hade inte varit möjligt utan det stora stöd som vi har fått under resans gång. Vi vill därför passa på att tacka alla er som har hjälpt och stöttat oss på olika sätt. Vi hoppas nu på ett fortsatt stöd och en rolig säsong tillsammans! Nu kör vi! /Black River Sharks

Bodens HF
Bodens Hockeyförening. Efterträdaren till konkursade Bodens IK.

Bofors
Klubbinfo

Boo IF
Boo IF hockey är en förening där alla som gillar att spela ishockey ska finna glädje, kamratskap och utveckling.

Borlänge Hockey
Spelar i Division 1

Boro/Vetlanda HC
Spelar i Division 2 Södra B Moderklubb för Johan Franzén (Detroit Red Wings), Erik Karlsson (Ottawa Senators) och Daniel Ljungqvist (IK Oskarshamn).

Borås Hockey Klubb
Klubbinfo

Borås Konståkningsklubb
Startade 1959

Botkyrka konståknings klubb (BKK)
Botkyrka konsåkningsklubb startades 1992 och hade då ett trettiotal åkare. Som avslutning på säsongerna hade våra grupper uppvisning för släkt och vänner med olika teman. 1997 gjordes en gemensam uppvisning för alla grupper i form av en is-show. Sedan dess har vi haft en show varje år, 1998 bjöd vi in barn från skolan och dagis i Botkyrka, sedan har det vuxit både i antal föreställningar och besökare. 2003 hade vi över 3000 besökare på åtta föreställningar och en omsättning på ca 100 000 kronor. Idag har vi ca. 130 åkare och de duktigaste tävlar på B nivå och klubben växer för varje år.

Brinken IF
Brinken IF är en förening med anor. Det är den enda ungdomsishockeyklubben som finns kvar i Stockholms innerstad, norr om slussen. Brinken IF har under de femtio år föreningen funnits hållit till på olika nivåer i seriesystemen, från framgångsrik seniorhockeyförening till dagens huvudinriktning på ungdoms- och barnverksamhet.

Bromma Bombers
_

Brynäs
Klubbinfo

Bålsta Hockey Club - BHC
Hockeyskola Ungdomslag representerade i alla åldersgrupper med seriespel i såväl Upplandsserien som Stockholmsserien // Seniorlag i Div 1C säsongen 2008/2009 // B-seniorlag i Upplandsserien // Veteranlag med seriespel i Stockholm // Bålstacupen 31 år säsongen 2008/2009 // Centralt läge på ishallen, direkt anslutning till flera fotobollsplaner (gräs+grus), friidrottsanläggning, bowlinghall, simhall, idrottshall, hörsalar och centrum med många butiker. // 5 min promenad från pendeltågsstation som tar ca 40 min från Sthlm C //

Bålsta Stars
Laget för alla Stars

Bäcken HC
Välkomna till Bäcken HC - "Göteborgs klassiska ishockeyklubb". Fr o m september 2011 har vi Marconihallen som vår hemmaarena. På söndag förmiddag bedriver vi under perioden oktober-mars vår populära hockeyskola för tjejer & killar från 4-5 års ålder. Vi har även en bred ungdomsbas med spelare i åldersgrupperna U9 - J20. Bäcken HC har även ett represenationslag som spelar i division 2 Region Syd. Mer information hittar Du på vår hemsida, se nedan.

Curlingklubben Boet
Klubben med glid

ddasewqeqweasdasdasd
ss

Djurgården
Klubbinfo

Djurgårdens IF
Djurgårdens IF

Djursholms Allmänna Skridskoklubb (DASK)
Vi är en klubb där alla är välkomna att åka skridskor - oavsett ålder och kunskap! Vi är främst inriktade på konståkning och har drygt 30 tävlingsåkare och en populär Konståkningsskola. Vi driver dessutom en av Sveriges största skridskoskolor med Skridskolek, Nybörjargrupper, Fortsättningsgrupper, Knattehockey samt Vuxengrupper. Vi har även Hockeybockey inom vår verksamhet. Vi är knappt 400 medlemmar som åker både inne i hallen och på ute-rinken.

Duvbo IK
Duvbo IK spelar för närvarande i Div IV

Ekerö IK Hockey
Kontaktinformation Webbadress: http://www.sportnik.com/eik-hockey Telefon: 08-560 339 31 E-mail: kansli@ekeroik.com Fax: 08-560 339 04 Hemmaarena: Vikingahallen Postadress: Box 120, 178 22 EKERÖ Pg-nummer: 34 43 55-3 Bg-nummer: 801-6792 Information: Klubbfärger: Blå, Vit, Gul Borta färger: Vit, Blå, Gul Styrelse 2011 Ordförande: Peter Magnusson Sekreterare, Webb: Mats Nissling Ungdom: Anders Nilsson Marknad: Sverker Källgården Ledamot: Claes Elefalk Ledamot: Thomas Larsson Sport- & utbildningsansvarig Erik Koskela 076-1658058 koskela@ekeroik.com

ESK Hockey SK
Vårt A-lag tävlar i div 1C 2010/2011 Föregående säsong 2009/2010 var vi med hela vägen till kvalet till Allsvenskan. Verksamheten består idag av Hockeyskola, Ungdomslag och representerade i alla åldersgrupper med seriespel

Fagersta AIK
FAIK spelar i Division 2 A, Region Väst. Förutom ett A-lag så har FAIK lag från hockeyskolan till juniorerna.

Falkenbergs Hockey Klubb
Falkenbergs Hockeyklubb Arena: Falkenbergs Ishall Kristineslättsallén 1, Falkenberg Telefon: 0709-687784 E-post: falkenbergshockeyklubb@telia.com Hemsida:http://www.laget.se/FALKENBERGS_HK/4939-start.html

Flemingsbergs IK
-

Flens HC Flames
http://www.laget.se/FlensHC Bildades 1965-05-06 Ishall från 1999-10-16

Fotskäls Hockey Club
Fotskäls Hockey Club, även kallat FHC, har sedan starten 1972 hållit till i Fotskäl. 1983 färdigställdes nuvarande ishall, då under namnet Fotskäls Ishall och det har varit hemmarink sedan dess. Föreningen bedriver hockeyskola, barn- och ungdomsträning och både senior och old boys.

Frosta Hockey
Frosta Hockey Box 42 243 21 Höör Telefon kansli: 0413-207 47 Bankgiro: 127-6492 Org nr: 842000-6457 Föreningsnr: 4773-22

Frosta Polar Bears HC
Tel: 0413-207 47, Fax: 0413-238 93 Skridsko- och hockeyskola tisdag kl 18.15-19.15 och lördag kl 11.00-12.00. Övriga lag:U9, U10, A-lag samt Old boys lag i träning.

Frölunda
Klubbinfo

Frösö IK
Startades 1972 och har som bäst kvalat till Div 1 (gamla seriesystemet). Frösö Hockey har nu veteranverksamhet och spelar lite cuper och div matcher under säsongen.

Färjestads BK
Spelar i Elitserien

Gimo IF HC
Gimohockey spelar hemma i ishallen igen. 2014-10-04.

Glimma Hockey
Kansliet är bemannat Mellan 8-12 vardagar.
Glimma Hockey Box 3 280 64 GLIMÅKRA Tel: 044-423 00 Fax: 044-431 00
Du har tillgång av WLAN i hela hallen.

Gnesta Ishockey Klubb
Bildad 1972. Föreningsnummer 11813-22. Postadress: Box 97, 646 22 Gnesta. Besöksadress: Hagstumossens IP, Sigtunavägen, Gnesta. Bedriver skridsko- och hockeyskola samt ungdoms-, junior- och seniorverksamhet.

Gripen Hockey
Gripen hockey ligger division 4 och har spelat där sen säsongen 08/09 då de grundades.

GötaTraneberg
Föreningen består av två grundande föreningar, Tranebergs IF och IK Göta, båda föreningarna har gamla anor inom ishockeyn. Vår ambition är att fostra och utveckla varje enskild individ till att bli en så bra hockeyspelare som han/hon har potential till. Vi vet att samtliga spelare har värdefulla egenskaper och det gäller att ta till vara på dessa på ett optimalt sätt. Det är också viktigt att alla får en bred och djup kunskap om spelet ishockey vilket skapar flexibla spelare, både på och utanför hockeyplan. GötaTraneberg arbetar med en träningsfilosofi som gör det möjligt för våra ungdomar att kombinera skola, ishockey och andra intressen. De flesta är idag överens om att en allsidig träning upp till tonåren gynnar individens utveckling till en bättre idrottsman/kvinna.

Hallsta.IK
Sportklubb

Hallstahammars HK Black Sheep
Spelar i division 3 örebro/västmanland fd. HK Surahammar Black Sheep

Halmstad Hockeyförening
Halmstad Hockey är Halmstad största hockeyförening med allt ifrån a-lag i Div-1, Damlag, J20 o J8, U9 - U16 och hockeyskola

Halmstad Konståkningsklubb
Halmstad Arena, Växjövägen 11 30244 Halmstad 0722-314617

Hammarby Hockey
Klubbinfo

Hanhals IF
Ishockeyklubb

Hanson Brothers Stockholm HC
Ett redan kultstämplat lag som spelar hockey i den beryktade division 4 norra, även kallad Iron League. Klubben bildades 1997 och har som målsättning att nå elitserien år 3000.

Hansonbrothers STHLM
Stockholms snyggaste matchtröjor

Hanvikens SK Ishockey

HC DALEN
Hc Dalen är en klubb med stor ungdomsverksamhet i ishallen Smedjehov Vi finns i Norrahammar strax söder om Jönköping

HC Lidköping
Anno 1976. Spelar åter i div.II Kansli 0510-771213

HC Örnen
Bedriver hockey verksamhet för seniorer och juniorer. Säsongen 07-08 div.3 Örebro/Västmanland och J-20, J18

Helsingborg HC Redskins
042-21 08 12 Fax 042-21 95 31 kansli@hhcredskins.se

Helsingborgs HC Ungdom
Ishockey verksamhet från Hockeyskolan upp till J20

HF Linköping
A-lag Spelar i Div2BSyd med sikte på Div1 J20-lag spelar in J20 Div2Norra med sikte på Div1 J18-lag spelar i Småland J18 Div2Norra samt J18 Div1 Västra(Örebro) Tortalt ca 70 juniorer och A-lag 25 st

Hockey Föreningen Linköping (HFL)
Hockey Föreningen Linköping A-lag Div2BSyd 07/08, A-juniorer (J20 ) Div2, B-juniorer (J18) Div2, Linköpingshockeyns satsning på BREDDEN

Hockeyklubben Spearing
Vi är en klubb som satsar på att komma upp i den högsta serien inom fem år. Vi har både hockey och konståkning på programmet. Kolla vår hemsida så kan du komma i kontakt med oss om du är intresserad av att vara med i klubben. Välkommen.

Hovås HC
Om Hovås HC Välkomna till Hovås Hockey Club. I vår regi tränar ca 350 barn, ungdomar och seniorer hockey i Askims Ishall under drygt 40 tim/vecka. Vårt A-lag spelar i Div 3, J20 och J18 i Div 1.

Huddinge Hockey
Grundad 1950 (först 1946 som hockeysektion i Huddinge IF, bildat 1912). Drygt 40 säsonger i andradivisionen, varav kvalat till Elitserien ungefär hälften av dem. Stark ungdomssektion med ett tiotal SM-medaljer på U16, J18 och J20-nivå, varav två pojk-SM-guld, 1992 och 1999.

HV70
Ett lag i mängden.

HV71
Klubbinfo

Hällefors IK
Bedriver ishockeyverksamhet för stora och små. Pojkar och flickor, damer och herrar. säs. 2007/2008 A-lag Div 3 Örebro/Västmanland J18 U16 u14 u12 Ishockeyskola Damlag Div 1 västra

Härryda Hockey Club
Härryda Hockey Club

Hässelby Kälvesta Hockey
Föreningen har runt 300 aktiva medlemmar, där de flesta är yngre spelare och det gör oss till en av Västerorts största föreningar för ungdomsidrott. Hässelby Kälvesta Hockey är en ideell förening och det betyder att vi baserar verksamheten på en av grundidéerna för svensk idrott. Vi vill att Hässelby Kälvesta hockey ska vara det naturliga valet i Västerort för alla som vill spela hockey. Vi satsar på breddverksamhet med ungdoms- och juniorverksamheten i centrum och målsättningen är att varje spelare ska utvecklas utifrån sina egna individuella förutsättningar Klubbkänsla och gemenskap är avgörande beståndsdelar för både trivsel och framgångar. I det ligger både fostran och det sociala ansvar som vi tar för alla barn och ungdomar som ingår i verksamheten. Vi är en klubb med gamla anor i Västerort och har vårt ursprung dels i KIOF (Kälvesta idrottsförening) som startades under tidigt 70-tal med hjälp av några eldsjälar till föräldrar, dels i välkända Hässelby Sportklubb, Hässelby SK, som startade 1913 och som på 40-talet fick en hockeysektion. Klubben är numera en självständig del inom Alliansföreningen Hässelby SK.

IF Kalmar Hockey
IF Kalmar Hockey - Ishockey Bildad 2000 Föreningsnummer 36132-22 Adress Box 245 Postadress 39123 Kalmar Telefon 048020970 Fax +4648020572 E-post kalmarhockey@telia.com Hemsida http://www.kalmarhockey.com Bankgiro 5013-2943 Organisationsnummer 832401-9135 Arena IFFE Hallen (ordinarie) Föreningens hemsidor IF Kalmar Hockey IF Kalmar Hockey - Ishockey

IF Lejonet
År 1966 slogs de två föreningarna IFK Landskrona och IF Luton samman och bildar idrottsföreningen IF Lejonet. Värdegrund. ”Föreningens ändamål var att genom utövning av idrott och friluftsliv verka för höjande av medlemmarnas andliga och fysiska fostran samt för främjande av god kamrat- och idrottsanda” Idag har vi nått upp till… 250 aktiva spelare , fördelat på 10 lag. (Hockeyskola 12,11,10,09,08,07,06,05,04, En av södra Sveriges mest framgångsrika klubbar när det gäller att locka till sig nya utövare. Vi bedriver sommarcamp för alla Juniorer, 1 veckas isträning under v 32 varje år. Växer med 20-30 spelare och bildar ett nytt lag per säsong . Vi har ett stort upptagningsområde, spelare från Svalöv, Rydebäck, Teckomatorp, Häljarp, Glumslöv, Asmundtorp, Löddeköpinge etc. Engagerade ledare som ideellt skapar en rolig och utvecklande fritid för ett stort antal pojkar och flickor i Landskrona. 11 Aktiva flickor just nu. Stabil, målmedveten och engagerad styrelse. Klubben kan stoltsera med att ha fostrat för närvarande 3 spelare i NHL, 1 spelare i elitserien, 2 tränare elitserien och flera spelare till juniorlandslag och TV-pucken. Andreas Lilja, Mattias Sjögren, Mikael Gath, Marcus Johansson och Martin Johansson Vision (Vart skall vi) : Bli en av Sydsveriges mest välskötta och attraktiva klubbar. Misson(varför finns vi): Vi vill förmedla HOCKEY ÄR KUL ! Position (Vad särskiljer oss): Välskött klubb med ett stort engangemang bland medlemmar och föräldrar. Mvh Styrelsen/Marknadsgruppen för IF Lejonet

IFK Falköping Blue Riders
spelar div 3 hockey driver verksamhet i alla åldrar. söker spelare till a-laget

IFK Mariefred Hockey
I Åkers is hall tränar också lag från IFK Mariefred. Det finns (säsong 14/15) U12 ner till U9 som spelar matcher. Sedan finns hockeyskola för 07/08. Skridskoskola bedrivs också och är öppen för alla åldrar (barn).

IFK Salem
Föreningen driver ishallen på uppdrag av Salems Kommun

IFK TUMBA HK
IFK Tumba Hockey, en förening med anorIFK Tumba bildades 1932 och inom föreningen togs ishockey upp på programmet 1937 med spel på sjön Utterkalven. Den första ishockeybanan med sarg anlades på Rödstu hage 1944 och klubben tog detta år plats i landets näst högsta serie, Division 2 Södermanland. Vid slutet av säsongen var laget endast ett mål från serieseger och kval till högsta serien. Året därpå föll man dock tillbaka och säsongen 1946/47 åkte laget ur division 2 och spelade länge i lägre serier. Det dröjde ända till 1990 innan Tumba återkom till näst högsta serien, som nu hette division 1 östra. 1973 och 1975 var klubbens seniorlag dock nära avancemang, men båda gångerna hette det övermäktiga kvalmotståndet Mälarhöjden/Västertorp. Säsongen 1989/90 vann Tumba division 2 östra b och slutade trea i sin kvalserie. Poängmässigt var man bäst av de fyra kvaltreorna och det räckte till avancemang när Sundsvallslaget Heffners/Ortviken avstod sin plats. Tumba gjorde två säsonger i division 1, spelade sedan i division 2 innan platsen i division ett återtogs 1997. Seniorlaget slogs samman med Botkyrka IF 1998 under namnet Tumba/Botkyrka, året efter åkte man dock dessvärre ur division 1 igen. Säsongen 2000/01 bytte Tumba/Botkyrka namn till Botkyrka HC, en förening som spelat i division 1 sedan dess och flera gånger varit nära att kvala upp till allsvenskan. Från säsongen 2013/14 förs åter senior och juniorlagen tillbaka till IFK Tumba Hockey som föreningstillhörighet. IFK Tumba Hockey erbjuder nu en verksamhet från skridskoskola vid 5 års ålder via pojklag och juniorlag till seniorer på herr och damsidan samt veteranlag. Tumba Hockey är idag en fristående ishockeyklubb som arbetar för att utveckla ishockey i området samt att få så många barn och ungdomar som möjligt att vara aktiva inom idrott.

IFK Österåker Hockey

Adress:
IFK Österåker Hockey
Hackstavägen 43
184 35 Åkersberga

Telefon:
08-540 637 70


IFK Österåkers Konståkningklubb
IFK ÖKK är en av de största konståkningsklubbarna i Sverige sett till medlemsantal, skridskoskole- och tävlingsåkare. Ett av målen med vår barn- och ungdomsverksamhet är att vi ska få fram välutbildade konståkare som kan tävla på SM-nivå. Ett annat mål är att konståkningen ska aktivt bidra till samhällsnyttiga värderingar samt ge ett bättre, roligare och friskare liv. Bredd- och elitverksamheten är ömsesidigt beroende av varandra och vi strävar därför efter att behålla en balans mellan dessa.

IK Halmstad
IK Halmstad är en nystartad klubb. Inte lika kännd som Hammers och Shc men klubben blir större och större men IK halmstad deltar ännu inte i något serie spel. Spelar just nu bara tränings matcher men Ambitionen är att A-laget en vacker dag ställer upp i serie spel!

IK Huge
En idrottsklubb från stadsdelen Bomhus i Gävle. Klubben bildades 20 november 1927 genom en sammanslagning av Kastets IF bildad 3 augusti 1920 och Bomhus IK, bildad 10 juli 1921. IK Huge är nog mest känd genom sina två SM-guld i bandy 1939 och 1940. Tre säsonger i högsta serien i ishockey 1949/50, 1950/51 och 1952/53 kan man också ståta med. Idag 2010 finns fotboll, ishockey samt ringuette på programmet.

IK Oskarshamn
Föreningen som ligger i Hockey allsvenskan. Bildades 1970.

IK Pantern
IK Pantern har i många år bedrivit en bred ungdomsverksamhet som har resulterat i att klubben har levererat spelare till både Div. 1 och Allsvenskan. Under många år har klubbens pojklag skördat stora framgångar i turneringar och cuper runt om i landet och Europa. Målet är att klubben genom satsning på bredden ska få fram talanger och spelare som så småningom utvecklas till seniorspelare. Därför kan man säga att arbetet inom IK Panterns ungdomssektion delvis är elitinriktad. Trots att ungdomsverksamheten delvis är elitinriktad ska klubben kombinera den sidan av satsningen med en så stor social verksamhet som våra resurser ger möjlighet till. De främsta begränsningarna för att ta emot alla dem som vill spela ishockey i föreningen är våra ekonomiska resurser samt tillgången på istider och tillträde till kommunens is anläggningar.

IK Waxholm, IKW
Vaxholms hockeyförening.

Jonstorp Tigers
Ishockeysektionen bildades 1950. 1957 invigdes Sveriges 14:e och Skånes 2:a konstfrusna isbana där ishallen ligger idag.

Järna Sportklubb
Bildad 1924 Klubben är en flersektionsförening och har även bordtennis, fotboll, friidrott, innebandy och skidor på programmet. ---------------------------------------------------------------------- Ishockeysektionen, som omfattar skridskoskola, ishockey och ringette, huserar sedan nyåret 2007 i den nya ishallen på Ljungbackens IP i Järna. Säsongen 2007/2008 har sektionen följande lag/verksamhet: Skridskoskola: nybörjare och fortsättare. Ishockey: Team 97, Team 96, Team 94/95, Team 99/00, A-lag herrar samt vetaranlag. Ringette: Ringette Tigerliga, Ringette Flick, Ringette Ungdom. Totalt ca. 200 aktiva och 30 ledare. Se www.jsk.a.se för mer info!

Järnbrott HK
Se Hemsidan

Kalix UngdomsHockeyClub
Bildad 1999. Representationslaget spelar i Div 1 A. J18-laget spelar i distriktsserien. Ungdomslagen spelar i distriktsserien.

Kalmar Konståkningsklubb
Konståkning

Karlskoga HC
info

Karlskrona Hockeyklubb
Karlskrona Hockeyklubb Telenor Arena Karlskrona Arenavägen 19 371 55 Karlskrona Telefon: 0455 - 245 79 Telefax: 0455 - 139 70

Katrineholm Hockey
Kontaktuppgifter Katrineholm Hockey Adress: Ishallen, Västgötagatan Postnummer: 64136 Postadress: Katrineholm Inbetalningsinfo: Plusgiro: 105 84 57-1 Telefon: 0150-51850 Fax: 0150-51850 E-mail: katrineholm.hockey@telia.com

KB65 ungdom, Örnsköldsviks hockeyförening ÖHF
KB65 bildades 1965 av Köpmanholmens IF och Bjästa IF. ÖHF bildades 2010 av KB65s och Örnsköldsvik sportklubb ÖSKs seniorlag. Senare flyttades även juniorverksamhet och U16 till ÖHF

KIK,KB 88,YKK,KSS
KIK Kungälvs Hockeyklubb KB88 Kärna Bohus hockeyklubb YKK Ytterby Konståkningsklubb. KSS Kungälvs Simmklubb ( även simhallen ligger i OASEN)

Kils AIK Hockey
Den 16 feb 1958 inledde Kils AIK representationlag kvalserien till Div 1 (även kallad Allsvenskan), som då var den högsta serien i svensk hockey. Deltagande lag i kvalet var: Kils AIK, AIK Solna, Kenty Linköping och Malmö FF. Idag spelar A-laget i div II. Föreningen har lag i alla åldergrupper med ca 300 aktiva.

Kiruna IF
En av Sveriges ledande div 1 föreningar.

Kiruna IF Ungdom
Samtliga ishockeyspelare från Kiruna har fått sin uppfostran på anrika Matojärvi. I dagsläget finns det nästan 300 ungdomsspelare i föreningen.

Kista Hockey
Kista HC är en klubb för ALLA som vill spela ishockey eller Ringette

KK Sundbyberg
Konståkningsklubben Sundbybergs bildades 1971. Föreningen bedriver konståkningsträning på alla nivåer från skridskoskola och breddidrott till elitnivå. Klubbens hemma-is är Tulehallen på Sundbybergs idrottsplats.

Konståkarna Borås
Konståkarna Borås har lite under 100 singelåkare i olika träningsgrupper. För de som vill lära sig skridskoåkning som nybörjare finns även vår populära skridskoskola på lördagar. Konståkarna i Borås har två duktiga lag i synkroniserad konståkning. - Team Luna vänder sig till de yngre åkarna som har tagit grundtesterna. - Team Nova vänder sig till de äldre mer erfarna singelåkarna som även vill åka synkro.

Konståkningsklubben Hoppet
Vi är den bästa konståkningsklubben i Sverige med massor av SM-tecken och andra medaljer. Gå in på vår hemsida så får du mer info.

Kungsbacka Kings
Bildad 1996. Tidigare Hanhals/Kungsbacka och HK Kings

Kungsbacka Kings HK
Kungsbacka Kings HK - Ishockey Box 10001 434 21 Kungsbacka Telefon: 030031980, 030031979 E-post: info@hkkings.se

Kungsörs Ishockeyklubb
Startades 1961

Kvarnsvedens GOIF
Spelar i Division 3

Köping HC
A-Laget spelar i division 2 västra B serien. Övriga lag är: J-18 lag, P-93, P-94, P96-97, P98-99..

Landskrona Hockey, Lejonet
Ishockey

Leksand IF
Klubbinfo

Leksands IF Konståkning
Konståkning i Leksand

Lerums BK
Ishockey

Limhamn Limeburners HC
Klubben bildades 1962-12-09 och är Skånes största ungdomsklubb

Lindefallets SK
Föreningen Lindefallets SK bildades 1936. Den huvudsakliga verksamheten vid starten var skidåkning. Idag kan vi konstatera att LSK till största delen är förknippad med ishockeyverksamhet. Inom klubben har vi alltid arbetat för att alla ungdomar som vill ska få vara med och spela. Det ska vara lek, alla ska ha roligt och få utrymme att testa om ishockey är rätt idrott för dem. Vår slogan och riktmärke är att vara den lilla klubben med det stora hjärtat.

Linköpings Hockey Club
Klubbinfo

Linköpings Konståkningsförening - LKF
Linköpings Konståkningsförening - LKF - verksamheten består av skridskoskola, fortsättningsgrupper och tävlingsåkare.

Ljungby Hockeyklubb
Grundades 2010!

LN70 HC
Välkommen till klubben med det stora hjärtat där alla platsar och som satsar på kamratskap, rent spel och bredd.

Luleå Hockey Förening
Gammelstadsvägen 29 973 34 Luleå Biljetter 0920-20 17 80 Restaurang 0920-20 36 45 Marknad 0920-20 17 88 Ungdom 0920-20 17 85

Luleå konståkningsklubb
Lkk Arbetar med barn och ungdomar på bred och elitnivå. Skridskoskolan är för barn från 3 år och äldre.

Lund Giants HC
Lunds Ishockyeklubb

lvhc
hallen heter nu mera "Danske bank hallen" och arbetar med kånståkning och hockey.

Lycksele Sportklubb
Lycksele sportklubb Bryggargatan 1 921 36 Lycksele

Lysekils Hockey Viking
Lysekils Hockey Viking Skolgatan 1a 453 34 Lysekil Telefon +46 (0)523 10810 Telefax +46 (0)523 10365

Malmö Redhawks
en elit förening som för närvarande spelar i HockeyAllsvenskan

Mariestad Bois Hockey
Mariestad BoIS, ishockeyklubb i Mariestad. De spelar sina hemmamatcher i Katrinhallen som har en kapacitet på 2 550 personer. Klubben har fostrat många duktiga ishockeyspelare som sedan nått spel i Elitserien och landslaget, till exempel Tommy Samuelsson, Harald Lückner, Staffan Lundh, Peter Ottosson, Dennis Ström, Stefan Axelsson, Per Lundell och Johan Andersson. I april 2008 avancerade BoIS till Allsvenskan efter att ha vunnit mot Väsby IK HK inför 2523 personer i Katrinhallen. Deras officiella supporterklubb heter Oxarna och har drygt 100 medlemmar. Klubben spelade sedan i Allsvenskan säsongen 2008/2009, men slutade sist och skickades tillbaka till Division 1. Mariestad Bois har även framgångsrika junior- och ungdomslag, både J18 och J20 spelar i elit

MB Hockey
www.mbhockey.se

Mighty Moose
Förening för amatörishockey bildad 2006

Mjölby hockey
Mjölby spelar i div 1 och kvalade upp till allsvenskan den här säsong som nykomlingar. Den här säsongen spelade/tränade flera kända namn i Mjölby som på tränar sidan: Daniel Rydmark som head coach och Mattias Axner, Peter "stosse" Forsén. På spelar sidan så har Ulf Söderström spelat 2 säsonger och Tomas Johansson spela 7-8 matcher. Mjölby har också flera bra ungdomslag

Modo Hockey
Klubbinfo

Mora Hockey
Klubbinfo

Motala AIF Hockey
Föreningsnummer: 31224-22 PlusGiro 20 32 01-9 Öppettider 08.00-16.00 Telefon 0141-22 32 62 Fax 0141-21 12 88

Munkedals BK
Bedriver ishockeyverksamhet i alla åldrar, från hockeyskola till oldboys.

Mörrums GoIS
Bildades 1966

Nacka Hockey
Nacka är en anrik förening som var en med och grundade hockeyligan redan 1922. Nu vill vi försöka ta ett nytt stort steg. Vår långsiktiga vision är att skapa den bästa hockeyutbildningen och utgöra en viktig plantskola för svensk hockey. Bärande för vår vision är att Nacka Hockey ska erbjuda en högkvalitativ utbildning på och av isen.

NHL Griffins
NHL Griffins grundades 2003 och 2004 startade de Dam verksamhet, fram till 2006 hade de klättrat från division 4 till division 2 med herrlaget men de la ner herrverksamheten och satsade enbart på damhockey. 2009 la de ner damhockeyn också.

NOR IK TIGERS
Liten förening, som bedriver A-lags hockey i div 2, samt J20 Elit, J18, U16 Elit, 98-99, 00-01, samt skridskoskola.

Norrtälje Ishockey Klubb, NIK
Gustav Adolfs väg 761 42 NORRTÄLJE TEL: 0176/57900

Nybro Vikings
Klubb Info

Nyköpings Hockey
Nyköpings Hockey en division ett klubb som inte för så många år sen var nära klivet upp till elitserien. De har fostrat och haft en del spelare som lirar i högre ligor nu t.ex. Dennis Persson (Buffalo Sabers) Robin Persson (Linköpings HC) Niklas Olausson (Luleå HF) Mattias Carlsson (Södertälje SK) Thomas Skogs (Timrå IK) Mikael Samuelsson (Vancouver Canucks) Osv.

Nynäshamn Konståkning
Ingår i Nynäshamns IF Hockey Club. Konståkning adderades till klubbens program 2010. Vår verksamhet skall ge barn och ungdomar möjlighet till att utöva konståkning som lek, träning, tävling och uppvisning. Oavsett kön skall barn och ungdomar kunna deltaga på lika villkor i vår verksamhet. Våra aktiva barn och ungdomar skall ges möjlighet att utvecklas utifrån sina egna mål och förutsättningar. Genom god organisation, klara regler och utbildade tränare skall vi medverka till att verksamheten får bredd. Men även att de åkare som har vilja och potential breds möjlighet för detta.

Nynäshamns Hockeygymnasium
På Nynäshamns Hockeygymnasium får du möjlighet att utveckla dig som hockeyspelare i kombination med gymnasiestudier under 3 år. Vi följer Svenska Ishockeyförbundets och Skolverkets riktlinjer. Nynäshamns Hockeygymnasium drivs av Nynäshamns kommun och Nynäshamns Gymnasieskola i samarbete med Nynäs Hockey.

Nynäshamns IF Hockey Club
Även kallad Nynäs Hockey. Vår vision är att genom en god ekonomi möjliggöra låga avgifter. Alla barn och ungdomar ska därigenom få möjlighet till en sund och aktiv hockeyutbildning i Nynäs Hockey, både med bredd och elit. De yngsta börjar i vår Hockeyskola och sedan finns det lag i alla åldersgrupper ända upp till Veteraner. Vi samarbetar även med Nynäshamns Hockeygymnasium, ett hockeygymnasium som startade läsåret 2008/09. Nynäshamns IF grundades 1917, ishockeysektionen 1946 och konståkning 2010.

Nässjö HC
Klubben bildad 1959

Nässjö SKK
Nässjö Skridsko- och Konståkningsklubb

Ormsta Hockey Vallentuna
Dessa lag finns i klubben. Hockeyskola, U9-U16, BJ, AJ, A-lag Div2, Flickor C, B, A (jun) samt Damlag i div 1. Ormsta Hockey - en av Stockholms största satsningar på ungdomshockey. Ormsta Hockey har som filosofi att individen ska utvecklas både socialt och idrottsligt. Detta sker genom både individuell åldersanpassad träning samt träning i grupp. En av de viktigaste ledstjärnorna för Ormsta Hockey är att alla ska få delta och aktivt känna sig engagerade trots olika färdigheter.

Oskarshamn Hockey
Klubb info

RA-BE
Rosvik/Antnäs Ungdoms Ishockey

Rimbo IF
Rimbo IF har en ishockeysektion och en fotbollsektion. Medlemsantalet är ca.700 st. På idrottsplatsen finns ett vandrarhem med 92 bäddar samt 2 stugor med 4 bäddar/st. Anläggningen är mycket lämplig för träningsläger för ishockey, konståkning och fotboll.

Rydaholms SK
Grundades 1959 och har huserat i Talavidshallen sen byggåret 1984. Föreningen aktiv med ett Seniorlag i Div.3 samt 3 ungdomslag (2011/2012)

Rögle BK
Klubinfo

Sala Hockey
Föreningen startade 1988. Vi har idag lag i följande åldersgrupper: A-lag (Div.3) B-Juniorer U-14 U-12 U-10 Skridskoskola Veteraner

Sannarps HC
Sannarps Hockey Club är en ny förening i Halmstad. Än så länge har vi endast ett seniorlag i Div. 3 men det ska på sikt bli en komplett förening för ishockey i kommunen.

SDE Hockey
SDE Hockey bildades genom en sammanslagning av hockeyverksamheterna i Danderyds SK, Enebybergs IF och Stocksunds IF. Det övergripande syftet för SDE Hockey är att bedriva en verksamhet på alla åldersnivåer som känns meningsfull, innehållsrik, utvecklande och stimulerande för alla som vill spela ishockey i Danderyds kommun. Vår viktigaste uppgift som förening är att vara med och skapa ett livslångt intresse för ishockey hos våra spelare. Vårt motto på ungdomssidan är därför ”Så många som möjligt så länge som möjligt” samt ”Be all the hockey you can be”. Vårt arbete har också varit framgångsrikt. Vi har i dag 13 spelare som är knutna till NHL-klubbar (läs mer om detta i vår Hall of Fame). Välkommen till vår klubb - och häng gärna med på vår fortsatta resa mot att bli den främsta klubben för utbildning av unga spelare i Sverige.

Segeltorps IF
I Segeltorps IF ser vi som vår huvuduppgift att erbjuda barn och ungdomar i närområdet en meningsfull fritidsaktivitet och en bra träning i respektive idrott men vi har även seniorlag i respektive sektion och både dam- och herr-lag i såväl ishockey som fotboll. Segeltorps IF har en ambition att vara den "trivsamma föreningen" med engagerade ledare, aktiva och föräldrar.

SHC Ringette Flick
SHC flick - Hösten 2009 Det här är hemsidan för SHC Ringette Flickor (upp till 12 år) och Ungdom (över 12år). Ringette är en tuff och fartfylld lagsport för tjejer som spelas på is. Även om ringette spelas på samma rink som ishockey med lika utrustning och lika antal spelare tar likheterna snabbt slut där. Med regler mer lika dem i basket, fotboll och lacrosse är ringette en lagsport med en annorlunda strategi. Reglerna kräver att spelarna måste samarbeta. En ensam spelare får inte transportera ringen från egen planhalva till motståndarnas mål, då huvudregeln i ringette är att man måste passa över de blå linjerna. Ursprungligen kommer ringetten från North Bay, Ontario i Kanada. Det var i början på 1960-talet som en man vid namn Sam Jacks ville utveckla en sport för just tjejer. Detta blev startskottet för ringette och året efter utvecklades regler till spelet.

Skara IK
Skara IK grundat 1970

Skara Konståkningsförening
Klubben startade 1977 och har sedan dess haft många aktiva och duktiga åkare, kompetenta tränare och inte minst engagerade föräldrar. Skara KF har idag ca 40 åkare mellan 4 och 15 år. Våra tränare har ett bra samarbete när det gäller att få barnen att utvecklas inom konståkningen. Ett gott klimat kännetecknar föreningen.

Skarpnäcks AIK
Stockholms fjärde bästa lag spelar i Division 2 och som enbart bedriver seniorverksamhet. Spelar och tränar på Hovet ibland innan isen ligger blank på ordinarie hemmaplanen Kärrtorps IP (utomhus)

Skellefteå AIK Hockey
Klubbinfo

Skogsbo SK
Ungdomsförening i Ishockey

Skå IK
Skå IK Hockey bedriver bara ungdomsverksamhetet. Hockeyskola till U16.

SKÅ IK Hockey
Mälaröarnas Stolthet !

Skövde Konståkningsklubb
Skövde konståkningsklubb bildades 1954 och är ansluten till Västergötlands konståkningsförbund och Svenska konståkningsförbundet. I klubben tränar åkare från ca 4 år i skridskoskolan till A-åkare på SM-nivå.

Sollentuna Hockey Club
En av Stockholms största hockeyklubbar.

Solna Konståkning
En förening som satsar på träning för både bredd-och elitverksamhet i konståkning. Har fostrat några av Stockholms och Sveriges främsta åkare.Fin skridskoskola finns.

SPAIF
Södertäljepojkarnas Allmänna Idrottsförening. - Det hela började den 10 oktober 1954 på Södra Konditoriet i Södertälje. Här grundades SPAIF av Gustaf Karlsson, mera känd som Södra-Kalle. Föreningen startade upp med 1:20 kr i klubbkassan och två ishockeylag för 14-15 åringar. Första året vann man Södertäljeserien i pojkishockey. Södra-Kalle bildade SPAIF med målsättningen "att ge stadens ungdomar en vettig fritidssysselsättning och därmed hålla dem borta från allehanda frestelser. De idrottsliga framgångarna får man på köpet". Hemarena: Telgerinken

Speed club
Vi kör fort runt i en oval

Spånga Hockey
Spånga Idrottsällskap Ishockeyklubb

Stingers
Stenungsunds ishockey

Strömsbro Hockey Club
Strömsbro är en förening som verkligen förknippas med hockeykultur, något vi förstås är väldigt stolta över. Men för oss är det också en självklarhet att alltid försöka utveckla och förädla det som blivit till ett begrepp. Vi vänder oss till dig som är nybörjare, spelare, förälder, ledare eller framtida partner. Vi gör det för att du ska förstå att du är en av oss, och att Strömsbro HC i grunden är en ideell förening. Något vi inte gör avkall på. Strömsbro HC värnar om vår hockeykultur, och vi arbetar alltid för att utveckla den.

Sundbybergs IK Hockey
se hemsidan

Sundsvall Hockey
Klubb info

Sundsvalls Konståkning
Vi bedriver träning från skridskoskola upp till elit nivå. föreningen har även träning för funktionshindrade med sit skate

Surahammars IF
Surahammars IF.

Svedjeholmens IF
http://www.svedjeholmen.se/

Svegs IK Hockey
Hockeysektion under huvudföreningen Svegs IK. Den 7 maj 1956 är en historisk dag för ishockeyn i Sveg! Vid ett styrelsemöte med 16 närvarande medlemmar bildades en ishockeysektion.

Säffle HC
Säffle Hockey Club spelar i Div. 3 Värmland och J18 samt med 5 lag i ungdomsserierna. Kansli i Somashallen. Tel. 0533-41311 Kanslist: Christian Högberg, 070-070-3598268 Ordf. Erik Koskela, 070-5733169 Övrig info. se www.safflehc.se

Söderhamn/Ljusne HC
Div. 2

Söderhamns Ishockey Klubb
Förening som säsongen 2008-2009 åter startar upp ett seniorlag för herrar. Vi har U-10, U-12, två stycken U14 och ett U-16 lag i seriespel den här säsongen. Vi håller också på att starta upp lag för tjejer.

Södertälje Sportklubb
Klubbinfo

Sölvesborgs IK
Grundad 1970

Sörhaga Alingsås Hockey
Sörhaga Alingsås Hockey grundades redan 1932. Vi är en förening för alla, tjejer som killar oavsett ålder och bakgrund. Beskrivning Vi är en förening för alla, tjejer som killar oavsett ålder. I vissa fall börjar man redan i 3-4 årsåldern med Lekis. Sedan går man vidare till Hockeyskola. Efter ungdoms- och junioråren går många vidare till elitverksamheten. Vårt hockeylag ligger i toppen av division II med målet att gå upp i ettan. Vi har också föräldralag, veteranlag och sponsorlag. Vår ambition är att utbilda ungdomar att bli trygga och harmoniska individer som är goda kamrater och förebilder. Vissa har större ambitioner och vi har bland annat skolat landslagsmän samt en OS-guldmedaljör. Oavsett ambition, bakgrund eller kön så finns det en plats för alla!

Tegs Sportklubb
Tegs Sportklubb Klubbstugan/Tegsvägen 904 33 Umeå 090-12 77 59

Timrå IK Red Eagles
Klubbinfo

Tingsryds skridskoklubb
Konståkningsklubb sedan 1988. Ca 20 konståkare i åldrarna 6-13 år. Skridskola från 3 års ålder.

Tranås AIF Hockey
Tranås AIF Hockey ------------------------------------------------------------------------ - Föreningen sysselsätter ca. 320 ungdomar i mer än 100.000 timmar. - Mer än 50 ledare utbildas och utövar ledarskap. - TAIF engagerar ca 50 funktionärer och har 900 medlemmar. - Mer än 220 sponsorer stöttar vår verksamhet. Så här kan du stödja TAIF Hockey Bli medlem i föreningen, 200:-/enskild medlem eller 350:-/familj Gå med i Guldpucken, kostar 1000:-/år Gå med i Sällskapet pucken, kostar 200:-/år KANSLI Kitty Grahn-Pettersson: Ekonomi, Administration, Data Ann Johansson: Ungdom, Bingolotto Pehter Linge: Sportfrågor Öppettider kansli: Mån. 8.00-17.00, Tis-Tors. 8.00-16.00, Fre. 8.00-12.30, Lunchstängt 12.15-13.3 Tranås AIF BOX 324 573 24 Tranås tel. kansli 0140 14624 fax. 0140 18784 E-post: kansli@tranashockey.com Bankgiro: 709-3503 TAIF styrelse ------------------------------------------------------------------------ Ordförande Sölve Carlsson Vice ordförande Jörgen Ekström Sekreterare Elisabeth Wilander Ledamot: Mikael Ericsson Ledamot: Roger Wibom Ledamot Matts Aronsson Suppleant Håkan Landsjö Suppleant Kenneth Magnusson Suppleant Anders Beckman Sportutskott ------------------------------------------------------------------------ Hans Isaksson, Jakob Karlsson, Ante Karlsson, Magnus Axelsson, Markus Pettersson, Martin Ireholm och Jonas Holmström Gruppens uppgift är att vara ett "bollplank" åt A- och J-lagsledningen vid ev. taktiska frågor. Med hjälp av gruppens bakgrund/kontaktnät kunna bidraga med förslag till nyförvärv och kontraktsförlängningar, detta rapporteras till Rolf Nielsen och Pehter Linge samt styrelsen. Under A-lags matcher bedöma och utdela Guldpuckar de tre bästa spelarna i hemmalaget. Målsättning Att med tilldelad budget varje år få ihop ett så slagkraftigt lag som möjligt, och som med nuvarande serieupplägg skall tillhöra toppen på division 1. När ekonomin i föreningen åter är i balans skall man vara beredd att med nuvarande serieupplägg ta ett kliv uppåt , eller vid annat serie-upplägg tillhöra näst högsta förbundsserien. Våra juniorlag skall tillhöra, som lägst, toppen av division 1, eller spela i Elitgrupp för att komma så förberedda som möjligt till A-lagsspel. Under kommande säsonger fram till 2010 ha fyllt på A-lagstruppen med minst 5 egna produkter. Sponsor och marknadsgrupp ------------------------------------------------------------------------ Elisabeth Wilander, Per Bergman, Erik Hellquist, Björn Löfgren, Anders Johansson och Roger Wibom Ungdomsgrupp ------------------------------------------------------------------------ Matts Aronsson, Håkan Andersson och Mikael Grönborg Ekonomigrupp ------------------------------------------------------------------------ Sölve Carlsson, Jörgen Ekström och Per-Olof Eriksson Lotterigrupp ------------------------------------------------------------------------ Kitty Grahn-Pettersson, Lars-Åke Andersson, Sölve Carlsson, Göran Brage, Jan Larsson och Lennart Ekwall Historik ------------------------------------------------------------------------ 1905 Tranås AIF:s idrotts- basar 1906. Fredagen den 13 januari 1905 bildades TAIF. Under paragraf 3 i protokollet står att läsa "Beslöts enhälligt bilda en förening för idrottens befrämjande och utöfvande i Tranås under namn Tranås Allmänna Idrottsförening". Föreningens förste ordförande var K V Dalheim. Under de 100 år som föreningen funnits har många idrotter bedrivits. Friidrott, fotboll, skridskolöpning, orientering, skidlöpning, backhoppning, bandy, bowling och ishockey. 1946 Curley Leechman 1946 bildades hockeysektionen inom Tranås AIF. Året efter deltog man för första gången i seriespel. TAIF blev tvåa efter Nässjö IF och fick kvala till spel i div II. Den 17 november 1957 invigdes Tranås första konstfrusna isbana. Det var Smålands första konstfrusna och den 13:e i Sverige. 1959 blir en färgstark kanadensare, Curley Leechman, tränare i TAIF. Han leder hockeylaget till stora framgångar och 1961 kvalificerar sig föreningen för allsvenskan - på den tiden högsta serien i Sverige. Avgörande kvalmatchen spelades den 24 februari mot Taberg inför inte mindre än 7000 åskådare (fortfarande publikrekord) på Ängaryds IP. TAIF vann med 4-3 efter mål av Anders Asplund 2, Gunnar "Nilas" Brundin och Bo Sjögren. Föreningens kanske största hockeyhändelse hittills. Sejouren i allsvenskan blev ettårig. Landslagsstjärnan "Lill-Stöveln"Öberg var TAIF:s stora tränarsatsning 1969-70. Intresset kring honom var stort men svalnade rejält när han redan före seriestarten skrev kontrakt med Södertälje. 1978 Invigningsmatchen TAIF-Örebro. 1978 blir en dröm verklighet - Ishallen står färdig. En enorm frivilliginsats och ett gott samarbete med kommunen och många företag gav TAIF möjligheter att "komma inomhus". Första matchen i ishallen spelades mellan TAIF och Örebro den 30 september 1978. 1992 Föreningen delas 1992 delades anrika Tranås AIF i flera separata klubbar. Tranås AIF dambowling, Tranås AIF fri idrott, Tranås AIF fotboll (numera TFF) samt Tranås AIF Ishockey. 1999 TAIF i Superallsvenskan Tranås AIF:s främsta säsong under modern tid. Under tränare Torgny Bendelin kommer TAIF 3:a i Allsvenskan efter Rögle och Mora och spelar sedan i Super-Allsvenskan och är endast 1 mål från att få kvala till Elitserien. Bland resultaten kan nämnas en seger mot Björklöven på bortaplan och att TAIF:s målvakt Jonas Fransson vinner målvaktsligan i Allsvenskan, reservmålvakt är en idag mycket välkänd Stefan Liv. I laget finns även Johan Franzén som liksom Stefan Liv idag är bofasta i Tre Kronor 2005 TAIF fyller 100 år Tranås AIF hockey är idag en väl fungerande elitorganisation. Föreningen har över 800 medlemmar, varav 300 i ungdoms-verksamheten. Kansli med heltidsanställd tränare, över 50 ideellt arbetande ungdomsledare, stödföreningar i form av damklubb, gamla TAIF-are, Sällskapet Pucken, Guldpucken, supporterklubben Flying Cranes samt många frivilligt arbetande (inte minst lottsäljare) skapar en stabil grund för framtiden. Tranås AIF kommer även i framtiden att med stort engagemang arbeta som en "förening för idrottens befrämjande och utöfvande"

Trixa Hockey
En ishockeyklubb som bedriver damhockey i Umeå.

Tyresö Hockey
Box 108 135 23 TYRESÖ Tel : 08-7422211 Fax: 08-7422212

Tyringe SoS
TSoS Bildades 1936 under namnet Tyringe Skid- och Skridskosällskap, Tyringe SoS. Klubben kvalade till Elitserien 1988 och 1990. Suck on that KIK..

Uddevalla Blue Rocks
Välkomna till Uddevallas ishockeyförening för barn och ungdom.

Ulricehamns IF Hockey
Ishockeyförening bildad 1956 med över 200 aktiva deltagare.

Ulricehamns KK
Konståkningsklubb med 120 åkare

Ulriksdal SK
Ulriksdals A-lag spelar i div 4, Norra (Iron League)

Ulriksdals SK Ringette
Det började på 60-talet Kanadensaren Sam Jacks började en dag fundera på vad tjejerna egentligen gjorde medan grabbarna spelade hockey. Det här var i början av 60-talet, i Kanada, och tjejer fick inte spela hockey på den tiden. Sam upptäckte att tjejerna stod vid sidan om, men också att de var sugna på att spela själva. Därför utvecklade han en särskild issport bara för tjejerna - ringette ("liten ring" på franska). Reglerna lånade Sam från flera olika sporter, framför allt från basket. Idag är ringette en stor sport i Kanada, med över 25 000 spelare. Även Finland är en stor ringettenation. Till Sverige kom ringetten i början av 80-talet, och den första klubben var Ulriksdals sportklubb i Solna. Idag finns ett fungerande seriespel på flick-, ungdoms-, junior- och damlagsnivå. De flesta lagen finns i Mälardalsområdet. Det svenska ringettelandslaget har representerat Sverige i flera världsmästerskap. I Sverige organiseras ringetten genom Svenska Ringetteförbundet som bildades 1994. Svenska Ringetteförbundet arrangerade VM i ringette åren 1996 och 2004.

Valbo Hockey Club
Valbo Hockey Club bildades som en egen ishockeyförening den 1 Juli 2007, efter att ha varit en sektion i Valbo AIF i många år (sedan 1960-talet). Valbo HC bedriver ishockeyverksamhet ända ifrån skridskoskola, flickhockey, samtliga åldersgrupper i U-lag

Vallentuna Hockey
IF Vallentuna BK Ishockey bildades 1947 som nu i folkmun heter Vallentuna Hockey. Från förskolan till supervetsen med Vallentuna Hockey Barn börjar i Hockeyskolan 5/6 år, Äldre hockeyskolan 7/8 år, Bildar första årsklassen som 9-åring, Lag i varje årsklass för 10-16 åringar, Hockeygymnasium, B Junior elit 17/18 år, A Junior elit 19/20 år, A-lag senior i Hockeyettan, Veteranlag för 35/45/55/65 år, Super Vetsen är vår Supporterklubb VI ÄR EN SKOLA FÖR LIVET! Välkomna om ni är intresserade att börja hos oss.

Vallentuna Hockey BK
Kommer inom kort

Vendelsö IK
Vendelsö IK bildades den 16 mars 1941. Föreningen bedriver idag fotboll, innebandy och ishockey för seniorer till "knatte" Antalet medlemmar är ca. 2500.

VHC - Värmdö Hockey
Väg 222 från Stockholm. Är beläget i Gustavsberg C

Viggbyholms IK
Hej och välkommen till Viggbyholms IK eller "Viggan" som vi kallar oss vardagligdags. Viggbyholms IK har en lång och anrik historia som började för mer än 75 år sedan. Utöver hockeyn har vi även en fotbolls- och en badmintonsektion

Viggbyholms IK Konståkning
Vår filosofi är att vi ska erbjuda utbildning inom konståkning, både för bredd och elit. Vi tror på att starta "motorn" i den unga åkaren, tända gnistan till den egna drivkraften för att komma vidare och utvecklas. Vill man satsa och sikta högt ska vi ge åkarna alla förutsättningar och möjligheter att lyckas och att våga sätta höga mål och drömma. Ledorden i klubben är Glädje, Gemenskap, Trygghet och Respekt. Våra tränare är utbildade via Svenska kontåkningsförbundet och utbildas kontinuerligt. De flesta av våra tränare har dessutom själva varit aktiva tävlingsåkare. Vi ser gärna både killar och tjejer som medlemmar!

VIK Västerås HK
Klubb info

Viking HC
Viking HC Hockey

Virserums SGF Ishockey
Ishallen invigdes 1985 och blev ishall nummer 160 i Sverige.

Vänersborgs HC
Kansli 0521-666 76 A-lag i div II J 20 Elit J 18 div I Tjejhockey, ännu ej i seriespel. U16, U15, U14, U13, U12, U11, U10, U9, U8, skridskoskola. En av två arrangörer av Nordens största ishockeyturneringar, 2STAD SPORTEX CUP, www.sportex.cup

Väsby Hockey
Norrorts stolthet!

Västerhaninge IF
Västerhaninge IF är en idrottsklubb med fotboll och ishockey sektion. Föreningen har ishockey verksamhet för pojk- och flick lag ungdomsserier, A-och Bjuniorer samt för seniorer i både herr- och dam serie.

Västerviks IK
Bildad 1971

Västerås Hockey
Klubb info

Växjö konståkningsklubb
Växjö konståkningsklubb bedriver tränings- och tävlingsverksamhet inom konståkning. Klubben har också en skridsko- och konståkningsskola som är öppen för barn från 4 år.

Växjö Lakers
Klubb info

Wings HC Arlanda
Arlanda Wings tillhör Upplands Ishockeyförbund och bildades ursprungligen 1963 ur ishockeyn i Märsta IK. Tio år senare gick Arlanda HC samman med Rosersbergs IK under namnet RA-73. 1992 återtog klubben namnet Arlanda Hockey.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Åkers Hockey
Historia Har fostrat fler kända spelare: Kjell Svensson Landslagsmålvakt Mats Hallin SM-Guld(Malmö IF) Stanely-Cup(New York Islanders) Reine Landgren(Karlsson)SM-guld (SSK-85) Tim Erikson Landslaget(Elitserien Djurgårdens IF) Bengt"Pliggen"Lindkvist Landslagsmålvakt Alexander Blomqvist f-84 Målvakt J-landskamper Spelare på väg upp: Martin Filander (Örebro Vipers säsongen 09-10) Viktor Carlsson(Enköping 09-1 Föreningen har vid 2 tillfällen spelat i högsta serien. Serie: Div2Södra Arena: Åkers Sportcentrum Färger: Svart-Svart Gul-Svart Klubb: Åkers IF Landskap: Södermanland Förbund: Svenska Ishockeyförbundet

Åstorps Ishockey Klubb
Klubben bildades 1972 och bedriver idag Hockeyskola, Ungdomslag, Juniorlag, Seniorlag, Veteranlag och Konståkning

Älvdalen HC
Dalarnas näst äldsta hockey klubb, bildades 1937. Spelar numera i div 3.

Örebro Hockey Klubb (ÖHK)
Örebros rödvita hockeylag som spelar i Hockeyallsvenskan.

Örebro Hockey Ungdom

Östervåla IF
Ett ishockeylag som kanske inte tillhör dom mest klassiska. Men som med små medel kunde avancera högt i seriesystemet på 90-talet Östervåla i Uppland, med sina cirka 4.000 innevånare är känt för tillverkning av stolar och för att förmodligen vara en av dom minsta orterna i Sverige att ha haft ett elitlag i ishockey i modern tid. Det skedde mellan åren 1992-98 då Östervåla IF höll till i serien strax under elitserien. Idag är läget helt anorlunda men många är säkert dom som ännu drömmer tillbaka till glansåren på 90-talet. Föreningen Östervåla IF startade 1926, men ishockeyn i byn startade 1958. 1960/61 vann Östervåla division VI. Lagets första serieseger. Vissa matcher runt Lillängen lockade 600 personer som trängdes i snödrivorna runt rinken. En konstfrusen bana byggdes på Lundaområdet där ishallen invigdes på 80-talet. I och med att man fick konstfrusen bana lades verksamheten ned på Lillängen. 1992/93 debuterade A-laget i division 1 som på den tiden var serien strax under elitserien. 1998 åkte man ur serien och har sedan dess rasat i seriesystemet. Idag finns Östervåla i division 4 Uppland. Lagets största framgång sägs vara segern i uppländska DM-finalen i mitten av 90-talet mot Uppsala AIS ( numera Almtuna ). Byns två största produkter till hockeyvärlden är Marcus Ragnarsson som har spelade i Djurgården, NHL, och Tre Kronor, samt Henric Björkman som i karriären spelade för bland annat Leksand och Västerås. I mitten av 90-talet var laget förstärkt av tidigare Brynässpelarna Mikael Enander och Peter Gustavsson samt backen Mattias Livf som senare flyttade till Norge och blev norsk landslagsspelare.

Östhammars sportklubb ÖSK
ÖSK är en gammal idrottsförening som såg dagens ljus den 2 maj 1917. Vi är cirka 900 medlemmar Vår målsättning är att skapa möjligheter för våra medlemmar att känna gemenskap med varandra och föreningen ÖSK och att skapa möjligheter för alla till en meningsfylld sysselsättning inom idrottens ram.

Logga in | Cookies | Copyright IshallsGuiden - All rights reserved | Loadtime 0.0034 sec.